Praktisk information

Tor. d. 1. juni til man. d. 31. juli 2017 , kl. 08-20.
Herning Sygehus Kunstforening, Gl. Landevej 62
(Fri entré)

Kunstrudstilling

Frank Stærfeldt Byrnel beskæftiger med skulptur og maleri. Hans værker viser vanskeligheden ved at forholde sig til tilværelsen i dag, fordi vi har fået et så abstrakt forhold til den tradition. Leo Tandrup, dr. phil., historiker, kunsthistoriker.

Jeg er født i 1953 og er selvlært som maler. Af uddannelse er jeg cand.mag. i religion og dansk, men har haft maleriet som interesse helt fra barnsben.

Jeg husker tydeligt, da jeg som 12-årig fik mit første staffeli og min første palet hos Stelling - og tiden efter studentereksamen, hvor maleriet trak, men "fornuften" sejrede - og det smagte jo altid lidt af fugl at tolke andres opfattelse af virkeligheden.

Lidt fik jeg dog også malet under og efter studietiden - men fra 1984 blev maleriet alvor for mig, og siden har det erobret hver en ledig stund. Der meldte sig en trang hos mig til at skildre min virkelighed - tage tilværelsen i egen hånd - i stedet for at forholde mig tolkende til andres virkelighedssyn: At skildre livets dybder, dets utallige dimensioner - det som er uden for ordets og intellektets rækkevidde - som kun kan begribes ved mytens sprog.kultur og fritid nyt:

Hestlund Efterskole danner atter rammen om en Blå...

Esben Sørensen fra Guldholt Agro ville ikke have...

»Dunkirk« er én af de bedste krigsfilm i mange år

Vellev IF kom til undsætning, da Nimbus-folket...

Selvom »Girls Night Out« er alt for meget, så...