Praktisk information

Lørdag den 21. september til søndag den 27. oktober 2019 , tors-søn 12-16.
Kunstpakhuset, Lille Torv 5
Ukendt

Udstillingen "Encuentros fortuitos vs. Tilfældige møder"

"Encuentros fortuitos vs. Tilfældige møder" er en dialog udstilling af Miguel Vega Olivares og Veo Friis Jespersen. Deres respektive kunstværker er væsensforskellige og viser to vidt forskellige verdner i dialog.

Encuentros fortuitos vs. Tilfældige møder er en dialog udstilling af Miguel Vega Olivares og Veo Friis Jespersen i KUNSTPAKHUSET i Ikast. Deres respektive kunstneriske praksisser og kunstværker er tydeligt væsensforskellige. De arbejder dog begge indenfor det, der kaldes; "det udvidede skulpturbegreb" og deler en optagethed af processuelle arbejdsmåder, hvor tilfældet ofte udkaster overraskende nye retninger for arbejdet med værkerne.

Udstillingen Encuentros fortuitos vs. Tilfældige møder viser to vidt forskellige verdner i dialog. Skulpturer og installationer i inviterende og konfronterende møder.

Miguel Vega Olivares intenst farvede skulpturer og objekter er hovedsageligt opbygget af genbrug og ophobninger og er skabt på baggrund af hans forhold til begrebet værdi. Uden en bestemt fortælling, men alligevel indeholdende genkendelige elementer, der insinuerer en historie, eksisterer Miguel Vegas kompositioner som ukendte abstraktioner, der er i åben dialog med det omgivende.

Veo Friis Jespersens skulpturer, fotografier og assemblager er undersøgelser af eksistentielle spørgsmål med fokus på det midlertidige, det processuelle og det definitive; det er værker hvor tilfældet og det uforudsigelige som integreret del af processen er afgørende for værkernes endelige form og udtryk. Spejling, transparens, det bevægelige og foranderlige, væren og perception er andre omdrejningspunkter, som det eksempelvis kan opleves først på udstillingen i en hængende, bevægelig skulptur-installation i 3 dele, der spejler sig selv og det omgivende.

Miguel Vega Olivares er født i Chile og kom til Danmark i 1974. Han har en lang række udstillinger bag sig i ind - og udland og er bl.a. repræsenteret på MAM, Museo De Arte Moderno Chiloé, Chile. MAC, Museo de Arte Contemporaneo Santiago, Chile, Statens Kunstfond samt i private samlinger. Se mere på www.miguelvega.dk

Veo Friis Jespersen er uddannet ved Det Kongelige Danske Kunstakademi i 1994. Veo Friis Jespersen har skabt flere værker til det offentlige rum og har udstillet bredt i ind- og udland. Veo Friis Jespersen er repræsenteret i Statens Kunstfond, Hobro Kunstsamling, "MAM"; Museo De Arte Moderno Chiloé, Chile samt i private samlinger. Hun er desuden medstifter og medlem af Skulpturi.dk. Se mere på www.veofriisjespersen.dk.

Miguel Vega Olivares og Veo Friis Jespersen mødtes på Billedskolen i 1984 og her begyndte de deres dialog