Praktisk information

Tirsdag den 9. juni til søndag den 18. oktober 2020 , Museets åbningstid.
Museum Silkeborg, Hovedgårdsvej 7
Almindelig entré

Papir til kanten

Papir og papirfremstilling er Silkeborgs DNA. Derfor har det været nærliggende for kunstnergruppen Faktor13 at dykke ned i historien, blive inspireret af Drewsens visioner og det mod og målrettede arbejde, der skabte grundlaget for byen, vi er en del af.

Gruppen siger selv om deres arbejde:

"Vi vil arbejde med halvtøj, pulp, pigment, papirbaner, flette, sy, støbe, indfarve, sno, rive, rulle - kort sagt eksperimentere os helt ud til grænserne af, hvad papiret giver mulighed for".

Med en blanding af kunstnerisk frihed og inspiration fra den kulturhistoriske samling på bl.a. Hovedgården, skaber denne udstilling en unik forbindelse mellem to hovedhjørnestene i Silkeborg historie: Papirfremstilling og lokalhistorisk museum.

Udstillingen vises på Museum Silkeborg, Hovedgården, mens en del af udviklingen og produktionen af værker er foregået på Papirmuseet.

Faktor13 er en kunstnergruppe med udgangspunkt i Silkeborg og omegn. Gruppen, der blev dannet i 2014, består af 12 professionelle kunstnere, som dækker et bredt felt af billedkunstneriske discipliner som maleri, tegning, grafik, skulptur, keramik, akvarel og installation